Вітаю Вас, Гість
Головна » 2022 » Лютий » 16 » 33- РІЧНИЦЯ ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ ТА ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ
12:15
33- РІЧНИЦЯ ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ ТА ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

 Афганська війна тривала майже 10 років. У ній взяли участь більш ніж 160 тисяч українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність. Афганська війна залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків. Не повернувся додому з афганського пекла і наш земляк – Тройченко Л.Л.

Вшанувати пам’ять нашого односельчанина традиційно 15 лютого зібралися воїни-інтернаціоналісти, а також жителі села на чолі з старостою Чорнобаєм В.І., вчителі нашого ліцею. З нагоди відзначення річниці виводу військ з Афагністану Володимир Чорнобай  поздоровив присутніх, побажав їм міцного здоров’я, захисту та впевненості в майбутньому. Для учнів закладу були проведені виховні години на дану тематику. 

Куди б не закинула доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військовий обов’язок, за що заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України, як країни-миротворця.

Давайте ж і ми з вами будемо пам`ятати подвиги учасників бойових дій,ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі.

Слава Україні! Героям Слава! 

Переглядів: 118 | Додав: pilna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar